Kommunikation

Vi kommunikerer alle sammen hver dag og vi improviserer alle sammen hver dag.

Kommunikation er det du gør med dine venner, det er det der får dit ægteskab til at fungere (eller ikke fungere), det er på den måde du opdrager dine børn. Og er du leder, er det (blandt andet) det, du bliver betalt for.

En naturlig del af lederrollen er at være i kontrol og give svar. Desværre er vores verden uforudsigelig og til tider kaotisk – en medarbejder bryder pludselig sammen; så er reaktionen på en opsigelse uventet; så meldes noget ud fra ledelsen, som man ikke selv er blevet briefet på og afdelingen skal have svar … Her kan evnen til at improvisere hjælpe og styrke ens ageren.

Improvisation er nærværstræning og holder fokus på:

  • At slippe intentionen om at kontrollere situationen
  • At fejl er en mulighed for at komme videre
  • At øjeblikket bestemmer hvad der vil ske lige om lidt
  • At konflikter skaber udvikling.

Udtalelse fra University College Lillebælt:

Jan har været med til at udvikle undervisningsforløbet fra at være ren simulationstræning til også at indbefatte diverse øvelser inspireret af teatersport. Øvelser i nærvær, indlevelse og opmærksomhed. Og de studerende har gennem disse øvelser på en tryg og tillidsfuld måde overskredet en grænse eller to. Samarbejdet med Jan har desuden været behageligt og meget konstruktivt, da Jan også selv har budt ind med mange gode idèer og forslag til øvelser og justeringer i forløbet.

Uffe Lindberg Wewer Jakobsen, adjunkt, Master i Vejledning,  Modul 3 og 5 ansvarlig, Radiografuddannelsen, University College Lillebælt

Læs om kurset Kommunikation – for dem der skal vide hvad de gør.