Om mig

Improvisation er både en filosofi og et læringsværktøj. Jeg har været skuespiller i mere end tyve år og undervist i formidling og kommunikation lige så længe og improvisation har været en grundsten og byggeklods i alle årene.

Tidligere kunder er Radiografuddannelsen på University College Lillebælt, Rødding Højskole, Det Danske Spejderkorps og Mærsk Oil/ Transforma Erhvervspsykologi.

På trods af at der er mange ”skoler” inden for improvisation – både i teater- og musikverdenen, og efterhånden også i managementteorien kan det hele koges ned til, at improvisation handler om det personlige nærvær. Er du til stede og mærker og reagerer uden tanke på, hvad der sker lige om lidt eller om din reaktion er ”ok” eller ”dum”, så åbner du op for den højt besungne kreativitet, som mange jagter.

Siden 2006 har jeg derfor været involveret i udviklingen af improvisationsmetoden In Real Life (IRL) – improvisation der tager virkeligheden alvorligt.

In Real Life-improvisation handler om virkelige mennesker i virkelige situationer. Fra at have været en metode til at skabe længerevarende, improviserede teaterforestillinger er IRL langsomt gledet ud i den virkelige verden og har vist sig virkningsfuldt til ledelsesudvikling og til alle slags møder mennesker imellem.

Der er fire principper i In Real Life-improvisation:

  • Slip intentionen om at kontrollere situationen.
  • Fejl er en mulighed for at komme videre.
  • Øjeblikket bestemmer hvad der vil ske lige om lidt.
  • Konflikter skaber udvikling.

IRL har en videnskabelig og filosofisk overbygning – det er noget med sandbunker og jordskælv og temmelig spændende!